Natuurlijke aspergesoep; eenvoudig en supergezond

Eenvoudige natuurlijke aspergesoep. Supergezond met een bom aan voedingsstoffen. Geen bouillon of bouillonblokjes nodig.

 

Ingrediënten: Asperges en zoete aardappel. Lees meer over geneeskracht asperges en zoete aardappel.

Gebruik een zoete aardappel i.p.v. bloem om de soep de juiste consistentie te geven die je wilt.

  • Snij de kopstukjes van de asperge eraf en hou deze apart.
  • Schil dun de rest van de asperge en verdeel deze in stukjes
  • Schil een zoete aardappel en verdeel in stukjes
  • Voeg beide in een pan met water en breng aan de kook. Kook 2 tot maximaal 5 min
  • Giet kookvocht af; niet in afvoer maar in een pan. ( veel voedingsstoffen ).
  • Pureer aspergestukjes/zoete aardappel in een blender of staafmixer en gebruik kookvocht voor de juiste consistentie.
  • Breng aan de kook, voeg de aspergekopjes toe, peper, herbamare ( zout met kruiden) en klontje echte boter
  • Laat enkele minuten pruttelen