Print je voedingsschema

Eet Fit-recepten

Eenvoudig, gevarieerd en natuurlijk eten.

  1. Spaghetti spelt met o.a. broccoli/tomaat
  2. Natuurlijke aspergesoep een bomvol voedingsstoffen
  3. Boerenkool/Wortel + Kalkoen gerecht

 

*aangegeven hoeveelheden zijn voor 1 persoon

*pas de hoeveelheden aan je persoonlijke behoeften ( zie voedingsschema's )

*eet een gerecht en neem een toetje op een later tijdstip

*indien mogelijk; kies biologisch

 

  1. Recept Spaghetti Spelt
  • 60 gram spaghetti spelt
  • verse tomaten saus
  • Broccoli
  • 30 gram tofureepjes en 30 gram geitenkaas 50+

Bereiding: een vers gesneden tomaat, een kleine hoeveelheid tomatenketchup en wat kokosolie. Aan de kook brengen en een paar minuten sudderen. Voeg als laatste toe vers teentje knoflook en wat kruiden bijvoorbeeld basilicum of mierikswortel. De broccoli stomen/koken tot bijtgaar. Tofureepjes kort roerbakken in kleine hoeveelheid echte boter en voeg wat vers gesneden uit toe. Voeg na opdienen van het gerecht een eetlepel olijfolie extra vierge toe. Tomaten bevatten lycopeen en broccoli bevat glucosinolaten. Eet ze samen en ze worden nog krachtiger.

 

Opmerkingen:

  • Speltgraan is een veel betere keuze dan tarwe.
  • Kort koken van tomaat met wat vetten zorgt ervoor dat de gezonde stoffen van een tomaat veel beter opgenomen worden door het lichaam. Gekookte tomaten zijn gezonder dan rauwe tomaten.
  • Olijfolie extra vierge niet verhitten en koud gebruiken. Zo blijven de vitale stoffen in deze olie behouden. Olijfolie bestaat voor een groot deel uit gezonde vetten: enkelvoudige onverzadigde vetzuren.
  • Tomaten bevatten lycopeen en broccoli bevat glucosinolaten. Eet ze samen en ze worden nog krachtiger.

    2. Natuurlijke aspergesoep; eenvoudig en supergezond

Eenvoudige natuurlijke aspergesoep. Supergezond met een bom aan voedingsstoffen. Geen bouillon of bouillonblokjes nodig.

 

Ingrediënten: Asperges en zoete aardappel. Lees meer over geneeskracht asperges en zoete aardappel.

Gebruik een zoete aardappel i.p.v. bloem om de soep de juiste consistentie te geven die je wilt.

  • Snij de kopstukjes van de asperge eraf en hou deze apart.
  • Schil dun de rest van de asperge en verdeel deze in stukjes
  • Schil een zoete aardappel en verdeel in stukjes
  • Voeg beide in een pan met water en breng aan de kook. Kook 2 tot maximaal 5 min
  • Giet kookvocht af; niet in afvoer maar in een pan. ( veel voedingsstoffen ).
  • Pureer aspergestukjes/zoete aardappel in een blender of staafmixer en gebruik kookvocht voor de juiste consistentie.
  • Breng aan de kook, voeg de aspergekopjes toe, peper, herbamare ( zout met kruiden) en klontje echte boter
  • Laat enkele minuten pruttelen

 3. Boerenkool/wortel met kalkoen