Gezond eten tijdens coronacrisis en daarna!!!

Eenvoudig, natuurlijk eten met een bom aan voedingsstoffen.

 

Dagmenu 1.            Dagmenu 2.               Dagmenu 3                Dagmenu 4         Recepten 5

                                                                                                       

Ontbijt:

  • Kop lauwwarm water
  • vers fruit op een lege maag
  • 1/2 biologische appel in stukjes gemengd met gekookte blauwe bessen 5 gepelde amandelen
  • Daarna rest ontbijt klaarmaken ( is een kleine pauze )
  • 50 gram havermoutvlokken met 50 gram volle yoghurt+ 50 gram volle kwark Aanzoeten met honing.
  • Extra: een theelepel ( 5 gram ongeveer ) vers gemalen lijnzaad toevoegen

************************************* De juiste koolhydraten***************************************

12.30 uur

  • Kop groene thee
  • Kook 2/3 gewone aardappel en 1/3 zoete aardappel
  • Pureer aardappels, voeg toe klontje echte boter/ 1 eetlepel ( per persoon ) olijfolie extra vierge.
  • Kruiden met bv. herbamare ( zeezout+ kruiden )
  • Stoom worteltjes tot bijt gaar
  • Bieftartaartje bakken in klontje echte boter. Gebruik peper en druk kleine stukjes verse gember in de tartaar.

*****************************************Gestoomde wortels*******************************************

15.30 uur

  • Banaan
  • Walnoten/gepelde amandelen
  • 1-2 stukjes pure chocolade ( 85-90 % cacao )

******************************************Pure cacao*****************************************************

18.00 uur

  • Kop citroenmelisse thee
  • Basmati/zilvervlies rijst
  • Stukjes courgette kort stomen
  • Gebakken biologisch eitje
  • Na opscheppen toevoegen 1 eetlepel olijfolie extra vierge

********************************************De juiste vetten***********************************************

21.00 uur

  • Kop kamille thee
  • 50 gram havermout+ 50 gram volle yoghurt+ 50 gram volle kwart. Aanzoeten met honing.

***********************************************Havermout**********************************************