Boordevol gezonde natuurlijke voedingsstoffen. Geen bouillon of bouillonblokjes nodig.
Lees hier het eenvoudige recept.
1. Asperges/stukjes
![](https://image.jimcdn.com/app/cms/image/transf/dimension=126x10000:format=jpg/path/s4a80e161f6573619/image/i21299b511de8b447/version/1617894113/image.jpg)
2. Zoete aardappel
![](https://image.jimcdn.com/app/cms/image/transf/dimension=142x10000:format=jpg/path/s4a80e161f6573619/image/i66b9b2760d712064/version/1617894140/image.jpg)
3. Herbamare kruidenzout
![](https://image.jimcdn.com/app/cms/image/transf/dimension=80x10000:format=jpg/path/s4a80e161f6573619/image/i99c087341d2b2d73/version/1617894173/image.jpg)
4. Verse eenvoudige soep boordevol voedingsstoffen
![](https://image.jimcdn.com/app/cms/image/transf/dimension=165x10000:format=jpg/path/s4a80e161f6573619/image/i08070450a6dc51c5/version/1617899111/image.jpg)
- Gebruik hele of stukjes asperges en zoete aardappel.
- Je kunt voor soep ook de eindstukjes van asperges gebruiken. Deze wel schillen.
- Zet de asperges en zoete aardappel precies onder water en kook tot bijna gaar.
- Na afkoelen: kookvocht+ asperges+zoete aardappel pureren in een blender en...
- voeg toe paar teentjes knoflook, zwarte peper en beetje geelwortel poeder.
- De soep is nu klaar en kun je eventueel bewaren in de koelkast tot etenstijd.
Smakelijk eten: voeg een klontje echte boter toe en warm de soep op en laat 1-2 minuten pruttelen.
Na opdienen kun je zelf herbamare kruidenmengsel toevoegen voor de juiste smaak.
Gebruik bij voorkeur geen bouillonblokjes omdat dit de aspergesmaak teniet doet.
![](https://image.jimcdn.com/app/cms/image/transf/dimension=248x10000:format=jpg/path/s4a80e161f6573619/image/idda85ff0a498398b/version/1617899168/image.jpg)