Verse aspergesoep met zoete aardappel

Boordevol gezonde natuurlijke voedingsstoffen. Geen bouillon of bouillonblokjes nodig.

Lees hier het eenvoudige recept.

1. Asperges/stukjes

2. Zoete aardappel

3. Herbamare kruidenzout

4. Verse eenvoudige soep boordevol voedingsstoffen


  • Gebruik hele of stukjes asperges en zoete aardappel.
  • Je kunt voor soep ook de eindstukjes van asperges gebruiken. Deze wel schillen.
  • Zet de asperges en zoete aardappel precies onder water en kook tot bijna gaar.
  • Na afkoelen: kookvocht+ asperges+zoete aardappel pureren in een blender en...
  • voeg toe paar teentjes knoflook, zwarte peper en beetje geelwortel poeder.
  • De soep is nu klaar en kun je eventueel bewaren in de koelkast tot etenstijd.

Smakelijk eten: voeg een klontje echte boter toe en warm de soep op en laat 1-2 minuten pruttelen. 

Na opdienen kun je zelf herbamare kruidenmengsel toevoegen voor de juiste smaak.

Gebruik bij voorkeur geen bouillonblokjes omdat dit de aspergesmaak teniet doet.