Superontbijt

Dit ontbijt is door de hoge verzadigingsfactor en de lage respons op de bloedsuikerspiegel ideaal voor afvallen of op gewicht blijven.

Ontbijt met mix van biologische graanvlokken   

Boekweitvlokken, havermoutvlokken, quinoavlokken en speltvlokken; een mix van unieke granen.

In tegenstelling tot andere granen is boekweit rijk aan het essentiële aminozuur lysine. Boekweit is rijk aan vitamine B en bevat daarnaast rutine, een isoflavonoïde. Verder bevat boekweit kalium, magnesium, fosfor en sporen elementen zoals ijzer, koper en zink. Boekweit werkt bloeddrukverlagend, versterking van vaatwanden en versterking werking vitamine C.

Haver heeft een hoge voedingswaarde en veel levenskracht. Geef een vurig paard geen haver! Haver werk zenuwversterkend, cholesterolverlagend, werkt gunstig op de darmen en bevat onder andere veel zink en ijzer.

Quinoa heeft een eiwitsamenstelling met alle 8 essentiële aminozuren. Het eiwitgehalte is maar liefst 16 %. Belangrijke bron van calcium, ijzer, fosfor, vitamine E en verschillende vitamines B.

Spelt is een oergraan en superieur aan tarwe. Spelt bevat als enige graan mucopolysacchariden, hele bijzondere koolhydraten, tegenwoordig vaak aangeduid als glucosamineglycanen. Mucoplolysacchariden komen ook voor in aloë vera en haaienkraakbeen en versterken het immuunsysteem.

 

                                                                                                                                     Lees ook: Afvallen; vetarm is een fabel!

Gezond ontbijt:

1.      kopje kruidenthee of water

2.      een stuk vers fruit

3.      40 gram mix graanvlokken

4.      125 gram volle yoghurt of 100 gram volle kwark

5.      5-10 gram vers gemalen lijnzaad of 5 ml lijnzaadolie

6.      aanzoeten met schepje honing

Tip

Laat de mix van graanvlokken en gebroken lijnzaad een nachtje weken voor een betere vertering.